Nyheter

Charlie Lynch riskerar livstids fängelse för försäljning av medicinsk cannabis

Vi har tidigare bloggat om Owen Beck från Morro Bay, Kalifornien som fick cancer i benet vid sjutton års ålder och tvingades amputera det. Hans föräldrar gjorde allt för att han skulle överleva och cannabis var till stor hjälp.

Charlie Lynch är mannen som drev det cannabisapotek (marijuana dispensary) där Owens pappa med rekommendation från läkare köpte cannabis till sin son. Förra året genomförde federala narkotikapolisen DEA razzior i Lynchs cannabisapotek och hem. Sedan dess har han suttit i häkte och inlåst i sitt hem med elektronisk boja i väntan på rättegång.

 

Den 5:e augusti fastställde en jury att Lynch var skyldig på alla fem åtalspunkter varav en var försäljning av cannabis till minderårig. Domen kommer i oktober och kan alltså innebära fängelse i upp till 85 år för Lynch.

Den federala rättsprocessen har totalt förbisett de delstatslagar i Kalifornien som försvaret anser att Lynch har stöd av. Enligt dem så är cannabisapotek lagligt men enligt federal lag så finns det inget som heter medicinsk cannabis. Försvaret har flera gånger under rättegången drabbats av bakslag som lätt kan få den konspiratoriskt lagda att ana justitiemord.

Lynch ringde till DEA innan öppnandet av sitt cannabisapotek och undrade över den legala statusen för det han tänkte göra. Han blev hänvisad runt till 4-5 personer och till slut fick han höra att det var upp till länen och städerna att bestämma om cannabisapotek. Vid invigningen av cannabisapoteket så var Morro Bays borgmästare och det lokala företagsfrämjandet närvarande. 🙂

Försvaret nekades även att åberopa bevis och vittnen som kanske hade kunnat ge juryn en annan bild av det hela. Owen Beck fick vittna men avbröts snabbt när han kom in på medicinsk marijuana.

Reason.tv om rättegången:

Bra sammanfattning från Reason.tv:

Länkar:

ASA bloggar Charlie Lynch

Charlie Lynchs vänner

[tags]medicinsk cannabis, medicinsk marijuana, kalifornien, dea[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.