Charmoffensiv från Chicago-polisen?
Nyheter

Chicago-polisen mildrar attityden

I något som möjligtvis kan vara en charmoffensiv från Chicago-polisens sida, kan snart stadens poliser börja dela ut förseelse-böter till dem som grips med mindre mängder indisk hampa på sig, istället för att arrestera dem och låsa in dem. Det här framgick av ett tal som hölls av en högt uppsatt polis i staden -Garry McCarthy- i lördags.

Hans uttalande kom efter det att Toni Preckwinkle-en inflytelserik lokal politiker- förra veckan konstaterat att de som arresteras med mindre marijuanamängder på sig utgör en onödig propp i rättsmaskineriet. Dessa får nämligen i regel sina fall avskrivna av en domare längre fram i rättsprocessen.

Styrelseordföranden i Cook’s County -Toni Preckwinkle- sade i sitt tal att 70% av de intagna i countyts fängelse avtjänar straff för icke vålds-relaterade brott och att det är hög tid att börja betrakta droger som en hälsofråga istället för en kriminell angelägenhet.

Info och rehab

Hon föreslår att man kanaliserar pengar till utbildning och drogrehabilitering istället för att som idag tvingas betala den överflödiga kostnaden 142 $ per dygn och intagen.

Svarta grips mest

Trots att cannabisanvändarna återfinns spridda över alla etniska grupper i Chicago, är ett oproportionerligt stort antal av de dömda afro-amerikaner. Enligt en nyligen gjord analys från The Chicago Reader, visade det sig att av dem som arresterades för marijuanainnehav förra året och året dessförinnan, så var 78% svarta, 17% av latinsk härkomst och endast 5% vita.

Länkar:

Chicago Police Might Soften Approach To Marijuana

Preckwinkle: Police Should Stop Making Minor Marijuana Arrests

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.