Nyheter

Colorado: Färgat stöd för legal cannabis

Lokala avdelningar av NAACP (National Association for the Advancement of Colored People) stöder Tillägg 64, ett politiskt förslag som skulle ge cannabis samma lagliga status som alkohol eller tobak i den amerikanska delstaten Colorado.

Skälet är inte nödvändigtvis att man primärt vill legalisera drogen, utan snarare ses det nya lagförslaget som ett sätt att komma tillrätta med den otroligt skeva proportionella etniska fördelning som råder i Colorado med avseende på antalet arrester för marijuanabrott. Speciellt flagranta var siffrorna från delstatshuvudstaden Denver, där andelen afro-amerikaner som straffas för cannabisrelaterade brott uppgår till drygt 31,5%, fastän gruppen ifråga utgör mindre än 11% av stadens befolkning!

 Coloradoborna röstar om saken den 6 november. Det här är andra gången frågan är på tapeten. Förra gången var 2006, men det förslaget förkastades av väljarna då. Frågan är- hur går det nu..?

Förutom Colorado, röstar även delstaterna Washington och Oregon om legalisering av cannabis i novembervalet. Och även i Oregon stöttas förslaget av den lokala NAACP-avdelningen.

Länkar:

NAACP Backs Marijuana Legalization In Colorado

Colorado Amendment 64 (2012) (Wikipedia)

A Letter of Support from the Academic Community

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.