Nyheter

CUF vill legalisera cannabis!

På fredagen röstade Centerns ungdomsförbund något överraskande på sin riksstämma för att driva frågan om legalisering av cannabis. Tidigare hade majoriteten av CUF:arna varit emot förslaget, men många tycks alltså ha ändrat ståndpunkt före omröstningen på fredagsförmiddagen.
Föga förvånande deklarerar moderpartiet (c) att man inte stöder detta första seriösa politiska försök att komma tillrätta med dagens icke-fungerande narkotikapolitik. 62 röstade för, 49 emot och fem lade ner sin röst.

 {source}
<iframe src=”http://www.svt.se/wd?widgetId=23991&sectionId=2&articleId=1213933&type=embed&contextSectionId=2&autostart=false” width=”480″ height=”270″ frameborder=”0″ scrolling=”no”></iframe>
{/source}

CUF föreslår att man ska sälja cannabis på ett liknande sätt som Systembolaget säljer rusmedlet alkohol, d v s i för ändamålet skapade butiker och med åldersgräns.

Reglerad legal marknad
-Vi vill ha en reglerad och legal marknad för cannabis i Sverige istället för den svarta marknad vi ser idag, säger ungdomsförbundets ordförande Hanna Wagenius. Det handlar helt enkelt om att minimera de skador som dagens narkotikapolitik ställer till med, fortsätter hon.

Många  argument
– Det finns många argument för att legalisera cannabis, anser Algot Thorin, som är ungdomsförbundets tredje vice ordförande. Dels handlar det om att dagens förbudspolitik inte fungerar, dels om att cannabis bevisligen är mindre farligt än alkohol och tobak.

Ska säljas på Systemet
På frågan om vem som skulle ombesörja försäljningen av cannabis, svarar Algot Thorin att det skulle vara Systembolaget, vilket ju är konsekvent med tanke på att man från CUF:s sida vill jämställa att cannabis ska betraktas som ett rusmedel, likväl som alkohol. Dessutom skulle man ju slippa skapa nya butiker och helt enkelt utöka Systembolagets sortiment med den nya lagliga drogen.

Även Gotlands CUF
Värt att notera är att även det Hasselahärjade Gotland har ett CUF som står bakom förslaget att legalisera cannabis.
-Jag ser absolut inte cannabis som en inkörsport till tyngre droger, säger CUF Gotlands ledamot Gustav Åhlén till helagotland.se.

Länkar:

Centerns unga vill legalisera cannabis

CUF vill legalisera cannabis (Rapportinslag. Börjar 2.25)

CUF stöder legalisering av cannabis

CUF:s motion angående reglering och beskattning av cannabis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.