Nyheter

Dalapolisen Leif Danielsson är en lögnare

Vi kan inte annat än beklaga situationen för våra systrar och bröder i Dalarna, villebråd för en polischef som tydligen vet bättre än forskarna och statistiken. Leif Danielsson säger enligt en artikel i DD (DalaDemokraten), att 60-70 procent som använder hasch blir missbrukare (!)

Så enlig Dalarnas egen Bejerot är därför cannabis farligare än alkohol, som bara resulterar i att 20% fastnar. Vi skrev redan i somras om denna polislogik från samma polischef och det enda rätta i sådana här fall är en JO-anmälan.

Hans kompis Gubb Jan Stigson på DD är i bästa fall en sanningsvridare, men troligtvis rör det sig snarare om gammal hederlig fördomsfullhet och inkompetens. Han är så förvirrad att det främsta argumentet för legalisering t o m förekommer i artikeln, utan att han själv verkar förstå det:

”Narkotikan är roten till bred och omfattande brottslighet och närmast omöjlig att stoppa.”

Ovanligt logiskt för att komma från en knarkkrigare även om narkotikan snarare bör bytas ut mot narkotikakriminalitet. Eller är han t o m nykterist? 😉

Gubb Fan Stigson på DD förtjänar blixtsnabb pensionering, för hans miserabla inlägg i debatten inskränker sig mestadels till moraliserande, något som han också utvecklar i sin blogg. Där menar han att åtalade cannabisbrukare är tacksamma för att de ”äntligen åkt dit”, så klart av strikt absolutistiska skäl. Att deras samarbetsvilja skulle kunna bero på ev strafflindring, verkar vara otänkbart för Gubb Jan.

Enligt honom ska liberala debattörer som inte vågar träda fram skämmas ännu mer. Våldtäkter kan kanske bero på hasch -eller inte..? Ja det är svårt att utläsa, men en sak är säker å det är att DD trycker skräpjournalistik!

Hur lång tid tar det innan DD måste ändra i sina texter?

Länkar:

Polislögner: Sju av tio som testar blir missbrukare

Gubblogg: En liberal syn

FAKTA:

Alkohol och tobak farligare än Cannabis

Cannabis vs alkohol- jämförande studie

Dependence Liability: Dependency Compared to Other Drugs

Facts on Cannabis and Alcohol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.