Nyheter Legalisering i USA

Dallas avkriminaliserar i praktiken små cannabisbrott

Den nye distriksåklagaren i Dallas County i Texas -John Creuzot- aviserade förra torsdagen att förstagångsförbrytare som ertappas med cannabis inte längre ska åtalas.
Inte heller kommer han att föra talan mot de gamla fall av smärre cannabisförseelser som inträffade före hans tid.

Creuzot valdes förra året efter att i sin kampanj ha utlovat att banta ned antalet fångar i countyt. I snitt döms ungefär 67 000 personer per år till fängsligt förvar.
Han är dock inte ensam om att radera gamla fall av små cannabisförseelser.
Det sker faktiskt över hela USA just nu, även på orter där cannabis ännu inte har hunnit avkriminaliserats eller legaliserats.. Även polisen tar saken i egna händer och ändrar sina prioriteringar i väntan på nya, mer avslappnade cannabislagar.

Texas har faktiskt ett program för medicinsk marijuana, även om det inte är så imponerande i nuläget. Rekordmånga lagförslag för att ändra och förbättra har inkommit.

Dessutom har statens hälsodepartement inlett en process den här månaden som i slutändan kommer att göra hampa lagligt. Det betyder att Texas ligger bra till för att göra ekonomiska förtjänster. Förra året gjorde ju the US Farm Bill det möjligt för jordbrukare att odla hampa.

Länk: Dallas Will No Longer Prosecute Small Time Marijuana Offenders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.