Nyheter

Danmark: Utmanarpartiet Liberal Alliance säger ja till cannabis

Det lilla parlamentspartiet Liberal Alliance stödjer försöken med legal cannabisförsäljning i Köpenhamn. Nu kommer partiet att föra upp frågan till diskussion i danska folketinget.

Simon Emil Ammitzbøll som är politiskt ordförande i partiet säger att den rådande strategin med kamp mot droger är misslyckad vilket maffiakriget i landet bevisar. Europeiska centrumet för kontroll av narkotika och narkotikamissbruk (ECNN) publicerade i förra veckan statistik som visade att danskarna leder ligan när det gäller antalet cannabiskonsumenter, detta trots en typiskt strikt nordisk narkotikapolitik.

 

 

När dessutom holländarna trots sina coffee shops har färre konsumenter än många andra stora EU-länder så kan man faktiskt fråga sig om en repressiv narkotikapolitik ens stävjar problematisk drogkonsumtion. Det skulle kunna vara tvärt om vilket det finns forskning som föreslår.

Regeringen säger förvisso nej men den politiska majoriteten i Köpenhamn säger ja. Numera är det inte ovanligt att kändisar och lärda kommer ut som förespråkare i media. En majoritet av folket vill avkriminalisera cannabis.

Idag så pågår det ett möte i Köpenhamns stadshus angående förslaget om avkriminalisering. Frågan är långt ifrån avgjord även om svenska knarkkrigare säger det.

Länk:

Fri hash skal stoppe bandekrigen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.