Nyheter

David Nutt vägrar tystna

Professor David Nutt som var ordförande för ACMD sparkades för några veckor sedan av Home Secretary Alan Johnson i England eftersom de vetenskaplig råd regeringen erhållit från honom och ACMD inte stämmer överens med moralismen.

http://www.youtube.com/watch?v=P5BrPuv9hWo

Lögnerna är det stora problemet idag. Politiker och knarkkrigare ljuger och utelämnar fakta hela tiden, vinklad sanning är förståeligt om man för en kamp mot något. Så har det alltid fungerat, men så fungerar inte Internet!

 

 

Flera ACMD-medlemmar har redan avgått för att visa sitt stöd för Professor Nutt och det debatteras hej vilt i England om politiker som skiter i evidensbasis. David Nutt ger sig inte och som fd. ordförande får han t.o.m. mer uppmärksamhet.

I media skrivs det om att en anonym bidragsgivare vill att professorn grundar ett skuggråd som fortsätter att uttala sig vetenskapligt om narkotikapolitik. En annan nyhet är att något av Nutt’s barn röker cannabis.

Noll tolerans och speciellt MOT droger är något som politiker kräver stöd för men har svårt att få från seriösa forskare, då sparkar de istället den ärlige och högljudda ordföranden i det råd som ska se till att politiker fattar vetenskapligt förankrade beslut rörande narkotikapolitik.

Snart vet även de flesta svenskar att cannabis är mindre farligt än alkohol och tobak, att plantan dessutom kommer med många medicinska egenskaper gör det ännu lättare att acceptera.

Legalisera!

Länkar:

Prof Nutt may create new drugs body

Mystery backer comes forward to fund independent drugs council

Drugs adviser says politics rules

Voters: Nutt was right and it was wrong to sack him

Från Cannabis.se:

Söksträng David Nutt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.