Nyheter

DEA får smaka på sin egen medicin

De senaste åren har DEA intensivt attackerat den semilegala cannabisindustrin i Kalifornien. Den federala narkotikapolisen har gripit patienter med legala recept på medicinsk marijuana, hotat hyresvärdar till marijuanabutiker och utfört brutala razzior i lokaler dit sjuka kommit för att köpa sin medicin.

Aktivistgruppen Americans For Safe Access (ASA) har lobbat hårt för att få slut på DEA:s häxjakt av cannabis. Många politiker har kritiserat DEA och den federala regeringen för att lagarna i Kalifornien om medicinsk marijuana ej respekteras.

 

 

Nu har det börjat hända saker i byråkratins djungler, ordföranden för det federala juridiska utskottet John Conyers har skickat ett syrligt brev till en av de högsta ansvariga på DEA. I brevet så ifrågasätts det mesta med DEA:s arbetssätt för cannabis. Några slarvigt översatta godbitar ur brevet:

  1. Är det en bra strategi att beslagtaga egendom och tillgångar, en strategi som är menad att användas mot brottssyndikat, när det gäller individer som lider av allvarliga sjukdomar och dessutom har rätt att använda cannabis enligt kalifornisk lag? Har DEA övervägt konsekvenserna av att stänga igen de legala marijuanadispensärerna och om det driver cannabisförsäljning under jord?
  2. Med tanke på den trafficking och det våld som associeras med det internationella drogkartellerna från Mexico och Sydamerika, tycker ni att DEA:s begränsade resurser används bäst genom att gripa och genomföra razzior på individer och deras medhjälpare som följer kalifornisk lag?
  3. Varje månad kommer det ny forskning som stödjer det terapeutiska värdet av cannabis. Därför har American Collage of Physicians och American Psychiatrics Association manat till en reformering av de lagar som innebär att doktorer och patienter som väljer cannabis för behandling riskerar juridiska påföljder. Beskriv hur och om ni använder denna forskning när strategier tas fram för det medicinska bruket av cannabis och hanteringen av individerna som använder eller tillhandahåller cannabis i enlighet med kalifornisk lag.

DEA måste svara innan den första juli i sommar och det kan leda till att juridiska utskottet och John Conyers håller utfrågningar med narkotikapolisen. Polisen förhörs alltså. 😉

I brevet så bifogas även en lista på sextio olika razzior som DEA genomfört. John Conyers vill ha en fullständig redovisning för vad alla dessa tillslag har kostat, vilka som gripits och för vad. DEA ska även redovisa hur rättsprocesserna går och under vilka omständigheter husrannsakan godkändes.

Hela brevet:
http://www.safeaccessnow.org/downloads/Conyers_DEA_Letter.pdf

Källa: House Judiciary Chair Questions DEA Tactics

[tags]cannabis, medicinsk marijuana, asa, kalifornien, John Conyers, dea[/tags]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.