Nyheter

DEA-razzia hos cannabisapotek i Kalifornien

Cannabisapoteket Emmalyn’s California Cannabis Clinic fick i onsdags besök av narkotikapolisen DEA. Pengar och plantor beslagtogs men inga gripande gjordes. Detta skedde trots att justitieminister Eric Holder för några veckor sedan sade att DEA ej ska ingripa mot cannabisapotek som följer delstatslagar. Detta har rört upp en hel del känslor i cannabispolitiken och bland aktivister som nu ifrågasätter det budskap om förändring som kommit från Barrack Obamas administration senast en vecka innan razzian.

DEA avslöjar minimalt med information och hänvisar till en hemlighetsstämpel. Från officiellt håll antyds det dock att företaget brutit mot både federal och delstatslag. Nyhetskanaler rapporterar om att apoteket följt delstatslag och innehar licens för verksamheten.

 

 

Enligt rykten så kan tillslaget bero på skattebrott men det är inte bekräftat. Eftersom ingen greps och att det var just DEA och inte lokal polis som gjorde ingripande så frågar sig många om det ens handlar om brott mot delstatslagar. Om så inte är fallet så har DEA skjutit sig själva i foten och trotsat USA:s justitieminister.

Aktivistorganisationerna Marijuana Policy Project och Americans For Safe Access uppmanar nu allmänheten att klaga hos politiker och myndigheter.

I en intervju på Examinor.com tillfrågas politikern Tom Ammiano (bakom lagförslaget AB390) om han tror att DEA:s senaste razzia mot cannabisapoteket kan tolkas som en varning:

“They’re going to be very obstinate and very stubborn and do a lot of power tripping around this issue, so even though Eric Holder, the AG, said no more raids of marijuana dispensaries, they’re just going to take that on and see how serious everybody is,” Ammiano said. “It’s infuriating, and it’s also very dehumanizing for the patients who were there, and they just like to rub our nose in it because it’s San Francisco. I find it childish, but I also find it very dangerous.”

Den senaste tiden har vi i flera inlägg skrivit om förändringen som håller på att ske i USA när det gäller medicinskt bruk av cannabis. Från vita huset har det kommit tydliga signaler om att den federala narkotikapolisen DEA:s paramilitära krig mot cannabisindustrin ska upphöra.

DEA har i många år terroriserat den legala industrin i de 13 delstater som tillåter cannabisförsäljning till patienter med rekommendation ifrån läkare. Deras argument har varit att tillåtande delstatslagar inte spelar någon roll eftersom cannabis är illegalt enligt federal lag och plantan inte anses ha något medicinskt värde.

Länkar:

Drug Agents Raid SF Medical Marijuana Clinic

Medicinsk marijuana har vunnit i USA

USAs justitieminister: Ny syn på medicinsk marijuana

Obamas justitieminister accepterar medicinsk marijuana

Vita huset kritiserar narkotikapolisens kamp mot cannabis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.