Nyheter

Det är inte bara…

…de svenska lagstiftarna som agerar på det här viset, tyvärr!
Även i USA slår man på federal nivåfortfarande dövörat till när det gäller att inse vilken veritabel medicinsk skatt cannabisen utgör.

Ändå finns det gott om vittnesmål som i sig är levande bevis för att denna äldsta mänsklighetens kulturväxt innehåller så många medicinskt verksamma substanser, att det är frågan om rent kriminellt beteende att undanhålla den från behövande!

Irv Rosenfeld lider av en sällsynt skelettsjukdom- multiple congenital cartilaginous exostoses-, vilket gör att han idag är en av sju patienter som åtnjuter rätten att i ett federalt program röka cannabis för att hålla sjukdomen i schack. Han har gjort detta med gott resultat sedan 1983, men inga statliga forskare har hört av sig och velat att han ska delta i vetenskapliga undersökningar för att utröna hur cannabisen kan ha en så god effekt på hans hälsotillstånd.

I likhet med de tre aporna här ovan, vill de inget se, höra eller säga om cannabisens medicinska fördelar!

 

Programmet heter Investigational New Drug program (IND) och startades av FDA 1978, men lades raskt ned av George W Bush när han kom till makten 1992. De som redan befann sig i programmet, fick emellertid fortsätta sina medicineringar. Irv är en av dem. Här berättar han inför en rättssal i Michigan om sina erfarenheter av medicinsk cannabis i samband med att staten ska besluta om huruvida medicinsk marijuana ska tillåtas eller ej.
Irv Rosenfeld har sedan 1983 konsumerat 300 jointar i månaden, vilka tillhandahållits av den amerikanska staten. Samma stat som fortfarande vidhåller att marijuana saknar medicinsk användning och bör klassificeras som narkotika klass A, tillsammans med heroin och kokain, bl a!

 

Länkar:

Här odlas Irvs marijuana

The Mind-Boggling Hypocrisy of the DEA

Multiple congenital cartilaginous exostoses


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.