Nyheter

Det är tillåtet att medföra en månadsdos av medicinsk cannabis till Sverige

Joakim på bloggen Kol14 har idkat byråkratisk terror mot Läkemedelsverket angående rätten att medföra cannabismedicin in i Sverige från ett annat Schengen-land. Nu har det kommit positivt svar från myndigheten i fråga och även från rådgivare för EU-kommissionen som bekräftar Joakims misstankar.

Sverige kan inte säga nej till införsel av cannabismedicin om det utfärdats ett tillstånd av en myndighet i ett annat Schengenland. Om preparatet är klassat som medicin verkar inte spela någon roll utan det är snarare den medicinska användningen som är viktig. Inte heller medborgarskap verkar vara viktig och tillstånd från Sverige behövs ej.

 

 

En person som alltså fått medicinsk cannabis i ett annat Schengenland kan alltså med ett intyg och medicin för max 30 dagar resa in i Sverige utan att bryta mot någon lag.

Det är svårt att sia om hur detta kan vara viktigt men ett exempel är framtida cannabiskryssningar till Finland där en patient fått rätt till cannabismedicin i domstol.

Nu behöver Snoop Dogg bara skaffa ett intyg i Holland om sitt medicinska bruk och sen kan polisen i Sverige inte göra ett skit. 🙂

Länkar:

Advokatfirma bekräftar tveksamheter kring Schengenreglerna

Läkemedelsverket erkänner medicinsk cannabis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.