Nyheter

Din femma sponsrar krig och terrorism?

Ja, så kan det låta när arga knarkkrigare börjar få slut på sina argument. Påståendet går ut på att en joppe i slutänden fyller på en turbansförsedd krigsherres skattkista i fjärran land. Det här resonemanget är självfallet klart desperat populistisk dynga, vars syfte är att likställa stonerz med självmordsbombare.

Krig i Afghanistan har lett till att militärer med U.S. Made helikoptrar fraktar opium åt klanledare med vallmofält i norra delarna av landet. Det finns tecken på att denna verksamhet sponsrar uppbyggandet av arsenaler som ska användas i inbördeskriget efter 2014 när USA/NATO ger upp.  När försöket att utplåna talibanerna är över, så kommer alltså de att strida mot nord.
Enligt devisen ”min fiendes fiende är min vän” så kan vi anta att nya Nordafghanistan med vänskapsband till jänkarna, som går långt bak i tiden, bara MÅSTE vara mäktigare.

Tänk om det inte bara är korrupta afghaner med guldblingade uniformer inom landets flygvapen som styr smugglingen? CIA har smugglat kokain från Latinamerika till USA förr. Krig är dyrt och dessutom kan det bli svårt att få skattebetalare i USA och EU att bekosta notan för ett nytt sådant. Därför skulle det här vara ett smart sätt att säkra framtida vapeninköp. 

I själva verket förhåller det sig ju på det viset att krig och vapen föder illegal narkotikaekonomi. Inte bara på andra sidan jorden utan också här, i Malmö t ex. För när polisen får grönt ljus att få leka SWAT, då rustar även maffian och samhällskostnaderna skenar. 
När skurkarna behöver täcka sina stigande kostnader så är det vi som köper en femma (läs 3,5a) som får betala överpriser.

Alltså; en retorisk käftsmäll förtjänar de krigiska debattörer som menar att ”knarkande” sponsrar terrorism. Det är sist och slutligen deras patetiska tjatande om nada knark i Sverige som gör att Afghanistan aldrig kommer blir ett normalt fungerande land.

Länkar:

Your tax dollars at work: Afghan Air Force used as ”flying drug mules”

Amerikansk narkotikapolitik är korrupt

How America Lost the War on Drugs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.