Nyheter

DK: Ny polisinvasion i Christiania

På torsdagsmorgonen gjorde dansk polis från bl a specialförbanden Task Force Pusherstreet och Task Force Øst ett tillslag i form av en rekordstor razzia mot haschkommersen i Christiania. Över hela Sjælland slog polisstyrkorna till mot sammanlagt 150 olika adresser. 80 personer greps, tio häktades och polisen beslagtog totalt närmare ett halvt ton hasch.
En av de åtta personer som häktades vid tillslaget- en 41-årig trebarnspappa som tillhörde Hells Angels- hittades senare död i häktet- det s k säkerhetsfängelset- på fredagen. Inget brott misstänks, utan mannen tros ha tagit sitt eget liv genom hängning. Han misstänks ha organiserat en stor del av haschhandeln i Christiania.

 ”Inte självmordsbenägen”

41-åringen hade enligt polisuppgifter inte bedömts som självmordsbenägen och utsattes därför inte för någon speciell kontroll eller hölls under observation. Enligt vad polisen uppger för ekstrabladet.dk, har han begått självmord i sin cell genom att hänga sig själv.. Häktespersonalen på Politigårdens Fængsel (anses som landets säkraste), har förhörts utan att man fått fram något som pekar i annan riktning.

Organiserade handel
Den avlidne, som i likhet med ytterligare fyra häktade är fullvärdig medlem i HA, var misstänkt för att stå bakom försäljningen av minst 500 kilo hasch från en av bodarna på Pusher Street samt i övrigt vara starkt involverad i den organiserade illegala haschhandeln i Christiania.

Ingen Christianit
En talesman för Christiania- Adam Seitzmayer- har i dansk press förklarat att mannen inte bodde i fristaden och inte heller hade någon direkt anknytning till Christiania. Av resonemanget i övrigt framgår att man i fristaden inte vill ha några MC-västar och/eller märken från MC-gäng, eftersom man i Christiania anser att alla människor har samma värde.

Häktningar
Under torsdagen häktades åtta män, en kvinna samt 41-åringen. De misstänks ligga bakom försäljningen av minst ett halvt ton hasch från en bod på Pusher Street i Christiania. Tillslag gjordes på bortåt 150 platser runtom på Sjælland. Dessa adresser har stått under bevakning en längre tid.
Behållningen blev för polisens del ett parti hasch á 320 kilo, en halv miljon i kontanter, tre bilar, två Harley Davidson motorcyklar samt ett bankkonto med ett miljonbelopp, som också blev beslagtaget.

Den omöjliga kampen
Trots att insatsen omtalats i media som den största på flera år så kan vi konstatera att det spelar ingen som helst roll. Vi var på plats samma dag efter lunch och då fanns det ett tiotal stånd som erbjöd hasch och gräs. Endast på det skrala utbudet kunde det märkas att något hänt tidigare under dagen. De flesta försäljarna erbjöd bara hasch och färdigrullade jointar med gräs. Till de försäljare som hade ett normalt utbud ringlade sig köerna långa. Detta utspelade sig alltså endast några timmar efter polisens övertagande av fristaden.

Länkar:

Rekordtillslag mot haschhandel i Christiania

Hells Angels-rocker fundet hængt i Politigårdens fængsel

Ligamedlem hittad död i häkte efter haschrazzia på Christiania

EXTRA: Polis skjuter varningsskott i Christiania

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.