Nyheter

DK: Nu är haschförsöket officiell (s)-fråga i valet

En majoritet av Köpenhamns socialdemokrater röstade härom dagen genom  förslaget att med ett flerårigt pilotprojekt legalisera cannabis i huvudstaden. Därmed kommer frågan att finnas i partiets valprogram vid höstens kommunalval. 
– Vi går till val på legalisering av marijuana, säger SF:s (Socialistisk Folkeparti)  talesman i Köpenhamn, Lars Aslan Rasmussen.

Lars Aslan Rasmussen är de danska socialdemokraternas föredragande i sociala frågor. Enligt honom är ett brett stöd avgörande, skriver DR Köpenhamn. 

Bättre uppbackning
-Nu har vi uppbackning från såväl inlandet med socialdemokratiska gruppen i Köpenhamn, som distrikts-ordförandena, säger han, och säger att det är ett steg närmare cannabislegalisering. 

Hårt arbete väntar
-Socialdemokraterna har kommit överens om att nästa mandatperiod kommer att arbeta mycket hårt för att driva regeringen att få genomföra ett experiment med fri hasch här i Köpenhamn, säger säger Sophie K. Led, tidigare socialdemokratisk ledamot av stadsfullmäktige i Köpenhamn till DR Köpenhamn. 

Hoppade av i protest
-Därmed banas ny väg för legal försäljning av cannabis i Köpenhamn, säger Led, som i protest gick ur partiet efter mötet, eftersom hon inte vill vara med och stödja arbetet med att legalisera cannabis i huvudstaden.

Lättare få tillstånd
-Nu har partiorganisationen svart på vitt på att medlemmarna i Köpenhamn tycker att det är en bra idé med legal marijuana, fortsätter Sophie K Led. Och då är det förstås lättare att gå till statsministern och be om tillstånd för ett sådant försök, säger Sophie K. Led.

 Vi har ju tidigare ganska utförligt bevakat den här frågan, så du kan med fördel fördjupa dig i länkarna nedanför.

Länkar:

 SF vill få lagligt hasch i Kongens by 

 DK: Legalt hasch i Kongens by- nytt försök

 DK: Haschkonferensen avslutad

 DK: Haschförsöket konkretiseras…

Vejen er banet for fri hash i København

Fri hash officielt på valgprogrammet i København

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.