Nyheter

DK: Nya krav på legal haschförsäljning

Frank Jensen (s), överborgmästare i Köpenhamn, är inte imponerad av den danska polisens insatser med nybildade insatsstyrkan Task Force Pusher Street , vars härjningar vi berättade om härom dagen.

Trots att såväl regering som folketing tillbakavisat hans förslag om att sälja cannabis under statligt överinseende, insisterar han på att en legalisering och kontrollerad försäljning är det enda sättet att på ett acceptabelt sätt reglera cannabisförsäljningen i den danska huvudstaden. Hans agerande har utlöst paranoida reaktioner i Skåne, där regionledningen redan börjat planera motåtgärder.

Ingen blir ju som bekant profet i sin egen hemstad, och det bibliska ordspråket är gångbart även när det gäller Frank Jensen och hans förhållande till sitt eget politiska parti, åtminstone på riksplanet. 

Negativitet inom de egna leden
Flera socialdemokrater är negativt inställda till hans legaliseringsiver, bland dem justitieministern Morten Bødskov. Han avvisade i våras Jensens förslag om att legalisera och reglera haschmarknaden i Köpenhamn.
Och naturligtvis har rädslestyrda politiker i såväl Sverige som Norge deklarerat att de kommer att bekämpa Jensens legaliseringsidéer med näbbar och klor. Vem hade förväntat sig en annan reaktion..?

Kritiserar polisoffensiv
Under den gångna veckan har Frank Jensen vid flera intervjutillfällen framfört kritik mot den offensiv som Köpenhamnspolisen inlett och som han betraktar som meningslös.

I en intervju i tidningen Politiken härom dagen, sade han att tiden är mogen att legalisera hasch och att det är nödvändigt att ett paradigmskifte äger rum och att man måste inta en mera nyanserad syn på hur det s k haschproblemet ska lösas.

Länkar:

Hasch ok i danska butiker?

Mayor and police at odds over cannabis approach

Ska Köpenhamn få laglig cannabis?

SF vill få lagligt hasch i Kongens by

DK: Polis trakasserar Christianiakunder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.