Nyheter

DK: Polis trakasserar Christianiakunder

 ”Task Force Pusher Street”-den nya polisstyrka som har till uppgift att störa haschförsäljningen i Christiania och som vi tidigare berättat om, slog på torsdagen till och anhöll 28 haschköpare och en försäljare utanför fristaden.
Polisaktionen var en del av den plan som utmynnar i att sabotera kommersen för den organiserade brottsligheten som saluför sina cannabisprodukter i Christiania.

 -Vi ger oss på dem som vill köpa hasch, så att de blir osäkra och langarna mister sitt kundunderlag, berättar vice polisinspektör och Task Force’s ledare Poul Kjeldsen för nyhetsbyrån Ritzau.

Aktionen resulterade i 350 gram beslagtagen hasch, vilket väl måste sägas vara raskt marscherat av den nya insatsstyrkan, som började sin mission i måndags.
-Vi vill sända en signal till köparna att det är riskabelt att uppehålla sig i området och att sannolikheten för att stöta på poliser har ökat, menar Kjeldsen.

Eftersom de flesta gripna hade handlat hasch för under 10 gram, stannade böterna på 2 000 danska kronor. Om de blir tagna ytterligare en gång för samma brott, ökar böterna till 3 000 och fyra gånger eller fler kommer att kosta dem 4 000 kronor.

Vill sabotera Pusher Street

-Vi är ute efter att störa den iögonenfallande haschkommersen som den organiserade kriminaliteten bedriver på Pusher Street och vi vill också komma åt deras finansiärer. Vi kommer att föra en dialog med christianiterna för att göra det här, försäkrar Poul Kjeldsen.

Vid tidigare polisiära insatser i Christiania har det förkommit sammanstötningar mellan droghandlare och polis, men hittills har inte Task Force mött något motstånd.

Justitsministern  Morten Bødskov (S) sammanträdde på torsdagen med talesmannen för Dansk Folkeparti -Peter Skaarup-, eftersom denne kräver en plan for att stoppa »den öppna haschhandel, som förekommer överallt i Köpenhamn«.

Ministeren är dock av den uppfattningen att haschkommersen utsatts för en allt hårdare press under de senaste åren.

Länkar:

Politiet slår til mod hashkøbere uden for Christiania

Aktion mot haschhandel i Christiania

Christiania: Nya polisraider väntar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.