Nyheter

DK: Polisens nya vapen- haschometern

Danska specialpolisgruppen Task Force Pusherstreet har fått en ny hi-tech-leksak att trakassera tilltänkta köpare med- haschometern! Med hjälp av den kan polisen bl a försvåra för den organiserade cannabiskommersen i Christiania.

Mätinstrumentet kan enligt uppgift genom att ”sniffa sig fram” spåra sju huvudgrupper av ”euforiserande droger”, däribland hasch och marijuana. Den lär kunna mäta THC-halten i utandningsluften. Nu ska polisen rikta in sig på bilburna, potentiella cannabisköpare/ -användare i kvarteren runt fristaden Christiania.

 Redan lanserat vid razzia
Poul Kjeldsen är chef för specialstyrkan och är mycket belåten över det nyanskaffade vapnet i cannabiskriget. Instrumentet hade premiär vid en razzia som genomfördes redan på torsdagseftermiddagen. Målgruppen var bilister i Christianiaområdet och närmare bestämt köpare/rökare, som man hoppas avskräcka från att göra några inköp. Därigenom skulle man sabotera ekonomin hos försäljarna på Pusherstreet.

Drograttfylla straffas hårt
Om man ertappas med att ha rökt cannabis och kört bil i påverkat tillstånd, kan det medföra kännbara efterräkningar i Danmark.
Första gången det händer mister man körkortet i tre års tid och förlorar 4% av sin årslön. Om det sker en andra gång, är det förlorat körkort i fem år och 10 dagars fängelse som gäller. Tredje gången ryker styrlappen på 10 bast och man får krypa i kurran i 20 dagar. Om man torskar en fjärde gång, läggs ytterligare 10 dagar till straffet, alltså en månad.

Länkar:

Danska polisens nya vapen: Hasch-o-meter

Dansk polis inför ”hasch-o-meter”

Politiets nye maskine kan finde hashrygere

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.