Nyheter

DN ifrågasätter kampen mot droger

Drogliberaler som läser DN har i helgen läst och skrattat. Enligt Björn Fries och två moderna forskare från Malmö högskola suger vår narkomanvård.

Citat ur ”Moralism påverkar fortfarande narkomanvården”

Det är inte värdigt ett rättssamhälle att en person ska kunna bli avstängd från en effektiv, livräddande sjukvårdsinsats – särskilt inte när skälet är att man visar symtom på den sjukdom man ursprungligen sökt vård för. Att skriva ut en Metadonpatient som rökt cannabis är medicinskt sett lika tokigt som att dra in insulinet för en diabetiker som ätit några bakelser.

/Sveriges nästa folkhälsominister vid ev. röd valvinst 2010?

Det kan vara så att Sveriges relativt låga återhållsamhet bland ungdomar, knarkkrigarnas dräparargument, inte ens beror på den ovetenskapliga droginformationen i skolan. Tänk om det beror på avsaknaden av seriös och respektfull utbildning – kultur.

 

 

En fördummande världsbild understödd av makthavare gör att många litar blint på knarkkrigare och moraliserar över dem som gör eventuella snedsteg. En bira på det är så klart inte samma sak som att droga sig med något annat. Den lilla utbildning som över huvud taget förekommer är inte bra:

Alkoholundervisning i skolorna skrotas

Kan ni tänka er hur krigarna på RNS sliter sig i håret nu? Deras värld håller på att rasa samman. Dem som förespråkar drogtester på fler skolelever anses av en ökande skara tyckare vara moraliska talibaner.

Generationsskiftet på myndigheter rullar på i full fart. Gamla knarkkrigare kan inte lära sig att sitta. Yngre medarbetare, chefer och ansvariga tänker på ett helt annat sätt. Problematiska brukare/patienter förtjänar respekt och har rätt till vård!

I Rio de Janeiros sluttande förorter så krigar knarkkartellerna med polisen. Nyligen sköts en polishelikopter ned av gangsters, två poliser dödades och fyra brännskadades. Det här är den riktiga kampen mot droger som vår politik så tätt hänger samman med:

Tolv döda i gangsteruppgörelse i Rio

Tack för tiden Bejerot men nu är det slut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.