Nyheter

Drogattityder hos amerikansk skolungdom…

...har blivit föremål för en undersökning. Det skedde i form av CASA Columbia’s 2012 back-to-school teen survey, vilken avslöjade att 86% av amerikansk skolungdom i High School-åldern  hävdar att några skolkamrater antingen drogar, dricker eller röker sig genom skoldagen. Dessutom känner närmare hälften av dem någon som säljer droger i plugget.

Undersökningen visar också att ungdomarna känner till VART de rusbenägna kompisarna beger sig när de vill preparera sig inför skoldagen. 36% av eleverna hävdar att det är lätt att klara sig påverkad genom undervisningen utan att åka fast.

Ännu en gång bekräftas tidigare rön om att när skolungdomar (75% av dem i åldern 12-17 år) på sociala medier (Facebook, My Space etc..) ser bilder av festande tonåringar, så vill de själva delta i förebildernas alkohol- och marijuanakonsumtion.

I förhållande till dem som INTE sett liknande bilder i sociala medier anses dessa ungdomar ha:
    Fyra gånger så hög sannolikhet att ha testat cannabis;
    Mer än tre gånger så hög sannolikhet att ha testat alkohol;  och
    Nästan tre gånger så hög sannolikhet att ha provat tobak.

Länkar:

2012 Teen Survey

Statement by Joseph A. Califano, Jr. on the National Survey of American Attitudes on Substance Abuse XVII: Teen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.