Nyheter

Drogbekämpningens paradox

Enligt Tullen verkar det som att 2009 var ett rekordår i fråga om beslagtagen narkotika. Karkkrigare är stolta över 1,1 ton beslagtagen cannabis och pekar på behovet av mer resurser. Problemet är väl att masspsykosen de lever i utelämnar faktumet att beslagen i själva verket visar något helt annat.

Mörkertalet är verkligen mörkt. Hela världen lallar runt i leken hitta knarket fast maffiaorganisationer mer eller mindre styr vissa länder och lätt klarar av motgångar som upptäckta smuggeltunnlar under nationsgränser, att förlora en av många privata ubåtar lastad med flera ton kokain, att kriga mot konkurrenter och stater. Det enda kampen mot narkotika lyckas med är att göda narkotikaekonomin.

 

 

Tidningen Realtid bad nyligen en höjdare på polisens narkotikarotel i Stockholm kommentera boken Snabba Cash. Läsningen ger verkligen en god uppfattning av hur blinda lagens väktare är för knarkkrigets meningslöshet. Ett citat:

”Lapidus knarkbossar finns bara i fantasin”

Torsten Källander, utredningsansvarig enhetschef på Länskriminalens narkotikarotel i Stockholm

Han har så klart inte mycket gott att säga om motståndarna och med säker stämma berättar han om vilka utlänningar som är inblandade i narkotikahandeln. Han beskriver mer än gärna vilket oglamoröst yrkesval det handlar om men erkänner samtidigt att polisen inte vet var pengarna tar vägen.

Kampen mot droger bygger på en utopi. I praktiken misshandlar och kränker samhället utsatta som snarare behöver respekt och vård.

Länkar:

Rekordbeslag för tullen under 2009

Oro inom tullen trots fler beslag

Lapidus knarkbossar finns bara i fantasin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.