Nyheter

Drogtester i skolan

I länder som Sverige och USA så lobbas det flitigt för drogtester i skolan. Förutom FMN och RNS satsar jag 5g på att tillverkarna av dessa testprodukter är inblandade i denna fascistiska kampanj för att leta fram alla knarkare. I USA där drogtester på arbetsplatser har ett överdrivet lagstöd och det utförs allt som oftast så är det en miljardindustri.

 

I Australien har det Nationella narkotikarådet som är en samling av myndigheter och föreningar låtit utföra en grundlig undersökning i om drogtester i skolan bör införas. Efter ett år har nu en rapport släppts och däri går det att läsa följande:

The National Centre for Education and Training on Addiction put the report together. The authors, who spent a year looking at all available evidence from around the world, say there is insufficient evidence to indicate that drug testing has any proven benefits and if introduced could create mistrust and stigmatisation between students and teachers.

Man säger alltså att det inte finns tillräckligt med stöd i forskning och att det skulle kunna orsaka en spricka i relationen lärare och elev.

I undersökningen så pekas det även på andra intressanta saker. Drogtester är inte perfekta och det förekommer fel i resultat vilket skulle kunna få mycket negativa följder för en elev som felaktigt anklagas.

Sen har vi den här gamla godingen alkohol kontra cannabis. Det här är en jämförelse som det svenska etablissemanget har bestämt att man inte får göra men det gäller uppenbarligen inte i Australien. Garth Popple, medlem i National Centre on Addiction, säger i The Sydney Morning Herald att alkohol är det stora drogproblemet bland elever i skolan. Drogtester i skolan kommer inte åt detta problemet.

Den här tanken om obligatoriska masstester är skit och fokuserar dessutom inte på de vanligaste och kanske farligaste drogerna alkohol och tobak.

School drug tests dismissed

Drug-testing school kids ’ineffective’

Australian National Council on Drugs: Drug testing in schools

[tags]cannabis, alkohol, drogtest, australien[/tags]

One Reply to “Drogtester i skolan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.