Nyheter

Drogtester på studenter verkningslösa

Att införa drogtester på lärosäten i akt och mening att sänka drogkonsumtionen hos eleverna, är ingen framkomlig väg enligt en nyligen genomförd gallupundersökning vars data publicerats i januariutgåvan av the Journal of Studies on Alcohol and Drugs.

Undersökningen genomfördes av israeliska och amerikanska forskare och syftet var att utröna om huruvida vetskapen om att det förekommer drogtester i en skola, resulterar i att eleverna minskar sin konsumtion av alkohol, cigaretter eller cannabis.

Så var alltså inte fallet.
Forskarna kunde konstatera att liksom vid tidigare undersökningar på temat så fanns det inget samband mellan de förestående drogtesterna och storleken på studenternas drogintag.

Ineffektiv metod
Den slutsats de kom fram till var att den här studien bekräftade tidigare undersökningar som samtliga gav vid handen att SDT (Student Drug Testing) är en förhållandevis ineffektiv metod för att förebygga  droganvändning

Ungefärligen 20% av amerikanska high schools använder sig av metoden.

Ökat drogintag
Vid vissa av de genomförda undersökningarna har det visat sig att drogintaget av andra droger än marijuana faktiskt istället har ökat före testerna. 

Länkar:

Study: Student Drug Testing Programs ”Ineffective”

Study suggests school drug tests do not deter teens

Research Confirms: It’s Time to Ditch School Drug Tests

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.