Nyheter

Drogturism i WA och CO..?

Omröstningen som resulterade i legalisering av marijuana i Washington och Colorado var inte bara en historisk uppgörelse med en otidsenlig och föråldrad lagstiftning. Den öppnar också dörren för cannabisturism. 
I bägge staterna är det enligt den nya lagstiftningen OK för personer över 21år att inneha smärre mängder marijuana och det gäller inte bara för bofasta i delstaterna, utan också för turister.

Ingen utförsel

Besökarna kan dock inte räkna med att packa ned cannabis och ta med dem hem. Inköp och konsumtion ska ske inom delstaternas gränser för att vara laglig. 

Detta givetvis under förutsättning att de nya marijuanalagarna över huvud taget träder i kraft. Det var synnerligen tveksamt på fredagen, när bägge delstaterna väntade på eventuella stämningar från Justitiedepartementet som i så fall skulle gå ut på att den federala narkotikalagstiftningen även fortsättningsvis skulle smälla högre än den delstatliga.

 Bred marginal

Dagen efter det Colorado hade röstat genom den rekreationella marijuanan med bred marginal (ung.2/3 av rösterna), hade tidningen The Aspen Times en rubrik som löd: ”Aspendam?”, naturligtvis anspelande på Amsterdams coffee shops.

Turistchefen i Colorado, Al White, försökte tona ned sannolikheten för en marijuanaturistboom.
-Det här kommer inte att bli så stort som någon av sidorna hoppas eller fruktar, sa han. 

Maja på after-ski?

Jennifer Rudolph från Colorado Ski Country USA representerar 21 orter i skidåkarstaten Colorado. När hon får frågan om de vuxna kommer att kunna få något annat under sin after-ski än Irish coffee för att dämpa träningsvärken, svarar hon skrockande: -Det återstår att se. Jag antar att vi kan säga att vi väntar på att röken ska lätta just nu.

Betty Aldworth var ledare för marijuanakampanjen. Hon och andra cannabisentusiaster tonar ned legaliseringens betydelse för turismen och påpekar att majarökning i skidbackarna knappast är någon ny företeelse. Redan nu finns det otaliga små ”rökskjul” i form av gamla gruvstugor, där frusna skidåkare kan röka sin weed och skyddas från kylan.

Ingen livsstilspolis 

Sheriffen i det county där Aspen ligger, heter Joe DiSalvo. Han är optimistisk inför utsikterna att få marijuanarökande besökare. 
-För mig gäller principen lev och låt leva, säger han till  The Aspen Times. Om folk vill komma till Colorado för att rökat är lagligt och om det är enda skälet tillatt de kommer, så är det upp till dem. Jag är ingen livsstilspolis.
Att man har en ganska avslappnad attityd till potrökande i Aspen och Pitkin county, framgår av det faktumet att endast två vuxna personer arresterades för drogrelaterade brott mellan åren 2007-2009.

Länkar:

Legal pot vote raises possibility of weed tourism in Colorado, Washington

Aspen-area law enforcement upset over feds’ unannounced drug raid

Law Enforcement the Right Way

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.