NÅGOT tycks i alla fall ha trängt igenom..! ;)
Nyheter

En knarkvärld i förändring

USA, som ju är Sveriges ideologiska storebror i kampen mot narkotika, håller som bäst på att backa från den hårda linjen. Redan 2009 förklarade drogtsaren för Vita husets antidrogbyrå att uttrycket ”War on drugs” nu var passé.

DN skriver idag intressant om förändringen som just nu är på gång i USA. Allt detta betyder att svenska moralpolitiker och fascistiska narkotikapoliser (RNS!) som fortfarande mässar sina urvattnade budskap om kamp mot droger, nolltolerans och ett narkotikafritt samhälle, är hopplösa dogmatiker. De förespråkar en otidsenlig, orealistisk och ickefungerande  narkotikapolitik!

Sådant struntprat bör därför bemötas med en sund skepsis och argument som handlar om att påvisa hur förbudsivrarnas agerande orsakar enorm skada och död bland narkomaner.

En viktig fråga är om Sverige nu följer storebror och satsar mer på vård och skademinimering än på rättsväsendet i knarkkriget!?!? Enligt DN är det för USA 10 miljarder USD som går till ”förebyggande åtgärder och behandling” kontra 9,4 miljarder till ”polisarbete.” I Sverige satsade vi 2010 nästan 9 miljarder kronor på narkotikabekämpning, om man räknar bort vårdnotan.

Länkar:

Mjukare droglinje i USA efter 40 års ”krig”

USAs nya drogtsar: stoppa knarkkriget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.