Nyheter

Engelsk toppläkare: -Avkriminalisera!

-En avkriminalisering av droger skulle kraftigt minska brottsligheten och förbättra hälsotillståndet, säger den avgående ordföranden för brittiska Royal College of Physicians, Sir Ian Gilmore.
Föga förvånande blev regeringens respons:
-Vi tror inte att det här är rätt metod.

 

I ett massutskick till 25 000 av organisationens medlemmar, skrev Sir Ian i sitt e-mail att han snarare uttryckte sina egna åsikter än RCP:s officiella ståndpunkt. Han sade sig känna för att avsluta sitt ordförandeskap på ett kontroversiellt sätt.

 

Gilmore rekommenderade en nyskriven artikel i British Medical Journal av Stephen Rolles, från tankesmedjan Transform Drug Policy Foundation, som hävdade att förbudspolitiken har skadat allmän hälsa, stimulerat organiserad brottslighet och dessutom gett upphov till korruption.

Sir Ian sa till BBC: ”Alla som har studerat den här frågan på ett seriöst sätt under en längre tid, kommer till slutsatsen att den nuvarande förbudspolitiken inte är någon succé. Det finns synnerligen starka skäl att revidera den.”

I sitt mail skrev Sir Ian vidare: ”Jag backar personligen upp ordföranden i UK Bar council, Nicholas Green, när han efterlyser avkriminalisering av illegala droger. Det skulle drastiskt minska brottsligheten och förbättra hälsotillståndet.”

Länkar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.