Nyheter

England gör det krångligare för hampbönder

I England ska det bli krångligare och dyrare för bönder att odla hampa. I november inför myndigheterna licensavgifter för hampbönder som ska bekosta ett hårdare regelverk. Precis som i Sverige behandlas bönderna som misstänkta och därför måste fröpåsar sändas in till byråkraterna för kontroll.

Knarkkrigarnas hat spiller över på bönder som vill odla en historisk bruksgröda. Det råder inga tvivel om att cannabisväxten är en ekologisk succé men ändå ställs hampbönder inför byråkratiskt krångel och stigmatisering.

 

 

Eftersom denna växt även kan producera höga halter av THC så motarbetas kunskaperna om cannabis som mänskligheten ackumulerat under många millennier.

Hur kunde det bli så här? Varför måste människor bevakas och betala straffavgifter för att få stoppa nyttiga frön i jorden? Kraven på dessa bönder är orimliga och en bromskloss för industrihampans utveckling i en annars så ekologiskt medveten värld.

Länk:

Hemp trade hit by heavy-handed rules

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.