Nyheter

England: Liberaldemokraterna kan reformera narkotikapolitiken

Liberaldemokraterna i England går starkt framåt. Efter förra veckans valdebatt i TV, den första i landet med partiledare, så anser många att liberale Nick Clegg tog hem vinsten. För första gången någonsin så toppade Lib Dem, som partiet kallas, en opinionsundersökning med 32% väljarstöd.

Partiet står för en relativt realistisk narkotikapolitik som bygger på pragmatiska strategier för att möta samhällsproblemet illegala droger. England har idag en moralistisk narkotikapolitik med tillhörande kamp mot droger vilket t.ex. orsakat uppror i expertgruppen Advisory Council on the Misuse of Drugs.

 

 

I höstas avskedades expertgruppens chefsforskare David Nutt av regeringen. Gordon Brown kunde helt enkelt inte tolerera att en respekterad forskare sa sanningen när väljarna programmeras till att tänka nolltolerans. Den här historien gör Torgny ”Hassela” Peterson till tråkig humor/propaganda utan att ens förstå det demokratiska grundproblemet.

 


 

Bra förklaring till varför populistisk narkotikapolitik med orealistisk målsättning är samhällsfarligt:

Tyvärr så har Lib Dem tonat ned den liberala inställningen i narkotikapolitiken men det kanske är vad som krävs för att kunna få ett tillräckligt starkt väljarstöd? Deras åsikter gällande narkotika beskrevs 2001 som radikala av BBC och förhoppningsvis så finns de pragmatiska krafterna kvar inom det liberala partiet som kanske är med och styr England efter valet i maj.

Har Englands liberaler äntligt tröttnat på storebror? Kommer cannabis att klassas som en mindre farlig drog snart igen?

Länkar:

Liberal Democrat manifestos on drug policy, 2005 and 2010 (politisk analys av Transform)

Liberaldemokrat vann historisk tv-debatt

Brittiska liberaler i chockledning

Han gör en tv-repris på Obama

Lib Dems back radical drug policy

Mer från Cannabis.se:

Alkohol och tobak farligare än Cannabis

Sökning på David Nutt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.