Fortune medicinsk marijuana USA
Nyheter

Erkända magasinet Fortune om medicinsk cannabis

Magasinet som utser det 500 största företagen tar nu upp den blomstrande och semilegala cannabisindustrin som håller på att rota sig i USA. I artikeln frågar sig journalisten om medicinsk marijuana redan är lagligt.

Redan har 14 delstater legaliserat marijuana för medicinska ändamål. Ytterligare 15 delstater bearbetar liknande lagförslag och många kan tillåta det redan nästa år. En fördubbling i antalet delstater som säger OK till cannabis kommer att påverka hela världens syn på frågan.

Vad för sjukdomar och hälsoproblem patienter kan få cannabis utskrivet för varierar mellan olika delstater. I Kalifornien kan man få det för nästan vad som helst medans det i andra delstater endast tillåts för livshotande sjukdomar som cancer och HIV. Att lagstiftare ska bestämma vad doktorer får skriva ut cannabis för är ologiskt med tanke på vanlig medicin och hur samhället överlåter den beslutanderätten till läkare.

 

 

Ett intressant resonemang Fortune rör vid är att medicinsk marijuana ändå etablerades i USA under Bush juniors tid som president. Nu tror många att avkriminalisering/legalisering snart är verklighet med tanke på att Obamas administration är mer socialistisk och mer benägen att ta beslut baserat på vetenskaplig fakta.

Cannabis är en guldgruva och genererar redan stora skatteinkomster för delstater. I Kalifornen sägs det att den genomsnittliga försäljningen för marijuana dispensärer är 3-4 miljoner dollar per år. Det beräknas att Kaliforniens 700 cannabisapotek säljer för 2.5 miljarder dollar per år och att det redan genererar 220 miljoner dollar i vanlig försäljningskatt till delstaten. Då är inte specialskatt, som finns för alkohol, eller inkomstskatt för anställda inräknat.

Fortune frågade vice borgmästaren I Oakland vad han tycker om cannabis som medicin. Ignacio De La Fuente som också suttit i statsrådet i 10 år fram tills 2008 säger:

”I was not one of the initial supporters,” (han tror ej på legalisering)

”But I became educated about the medicinal value of cannabis”

De La Fuente förklarar vidare:

”You kind of make a decision of, Is this measure worth the risk to help the people that really need it?”

Knarkkrigarna har redan förlorat, nu måste vi bara få dem att inse det.

Länk:

How marijuana became legal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.