silvia kampen mot droger
Nyheter

Ett bloss för 2010

År 2009 var verkligen ett bra år för cannabisaktivismen! Utvecklingen i USA är framtiden och när massmedia rapporterar om medicinsk marijuana och EU-länder som avkriminaliserar drogkonsumtion så händer det något i Svenssons hjärna. Knarkkrigare får panik när ungdomar med hänvisning till forskning och bloggar som denna säger emot deras skräckpropaganda.

Polisen fortsätter att sprida myter om mentala osthyvlar och ostkupor orsakade av dödsknarket cannabis. Pengaäskande narkotikapoliser som samlar resurser för ett krig som inte går att vinna är snart historia. Istället kommer lagarna sakta men säkert att liberaliseras. Ingen människa ska straffas av staten för ett visst ämne i blodet oavsett hur farligt det är.

Media måste bli mer kritiska och mindre PK när det gäller narkotikapolitik. I Sverige kopplas organiserad brottslighet ogärna ihop med svarta pengar från knarkhandel. I Danmark är det anledningen till debatten om legalisering av hasch. Att polisen knappt kommer åt den organiserade brottsligheten borde således ha med den illegala narkotikamarknaden att göra. LEGALISERA!

Hur många fascistoida inskränkningar av integriteten pga kriget mot narkotika ska vi acceptera? Vad kommer efter drogprover i skolan? Det sorgliga är att vi behöver en polisstat för att vinna kampen och att flera organiserade intressegrupper arbetar för just detta.

En politisk utvärdering av senaste årens narkotikapolitik måste initieras under år 2010. Som sig bör ska då även alternativ vägas in och rekommendationer på möjliga förbättringar läggas fram. Om makthavare och nykterister stretar emot får vi väl göra en internetbaserad svärmutredning. Vi ska inte göra något bara för att vi gjort det länge!

Ord från 2009

 • Dekriminalisering av cannabis och Coffee shops i Köpenhamn?
  Kanske inte nu nu men snart snart. Köpenhamns politiker är realister samtidigt som Maria Larsson skriker nej nej! Ja ja skriker vi då 7176 besökare läst inlägget om vad som sker i Danmark.
 • Rädda Spice!
  Omtvistad kampanj mot narkotikaklassningen av syntetiska cannabinoider som hittats i rökelsen Spice. Vår inställning här är att samhället inte borde förbjuda syntetiska cannabinoider med medicinska egenskaper år 2009.
  Många läsare ogillade detta men vi skiter i knarkkrigets skam och anser att cannabister inte måste hålla sig till cannabis i debatten. Det var 288 personer som skrev under i namninsamlingen.
 • Cannabis.se rättar knarkpropaganda i inlägget Aftonbladets rubrikpsykos.
 • Bloggare motarbetar Hassela och Torgny Peterson som länge smög med vem som låg bakom den propagandistiska antiknark-bloggen Actnow.nu. Efter påtryckningar av medborgare så såg Socialstyrelsen till att Torgny tog på sig rollen som ansvarig utgivare. Tänk att en liten bloggflock vann mot smutskastande knarkkrigare sponsrade av skattebetalare. Toppbetyget var notiserna från P4 Gotland och Hela Gotland.
 • Smokers.nu bjuder på gratisprodukter. Över 500 personer beställde och fick brev med produkter från Danmark. Kampanjfilmen har setts av 1349 personer.
  http://www.youtube.com/watch?v=SDxPGAKpqC0
 • Carl Bildt är rådgivare till en liberal dansk tankesmedja som vill legalisera cannabis.
 • Brev till Drottning Silvia

Besöksstatistik för 2009

142 425 Besök (ökade med 197% i jämförelse med 2008).

Av alla besök har 71 138 varit unika besökare.

Gott nytt harm reduction år!

Till alla som gillar Bob Marley, alla som förstår att cannabis är medicin, alla som respekterar människor med beroendeproblematik och alla samhällstjänare som läser Cannabis.se.

Torgny, det är aldrig trevligt att förlora jobbet så tyvärr kan vi icke tillönska dig ett…

Gratis hasch till alla som kommenterar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.