Nyheter

Ett narkotikafritt Sverige – till varje pris?

Organisationen Hungarian Civil Liberties Union (HCLU) har gjort en kort dokumentär om Sveriges narkotikapolitik och vår roll i globala sammanhang. Sverige utmålas ofta som ett föregångsland bland knarkkrigare men vår dogmatiska behandling av det egentliga problemet, missbrukarna, leder till stora hälsoproblem och många offer.

I dokumentären intervjuas två typiska knarkkrigare. RNS representeras av ayatolla Per Johansson som lutar sig mot lagen och uppvisar en klar vi och ”dem”-mentalitet. Tittaren bjuds på bilder från organisationens kontor med personal. Det är verkligen som ett välfinansierat företag vars syfte är att smutskasta knark.

 

 

Knarktaliban nr 2 är bimbon Jörgen Svidén från ECAD, nolltolerans mot evidensbaserad narkotikapolitik är hans mellannamn. Det märks verkligen på honom att självkritiken är försvunnen i nykterhetens klarhet. Vid en fråga om risken för att missbrukares mänskliga rättigheter kränks pga knarkkriget ser han helt oförstående ut. Enligt samma man är det otänkbart att inte sträva mot ett narkotikafritt samhälle. Att minimera skador av missbruk, skadelindring, borde vara en självklar grundpelare i samhällets prioriteringar men det finns nog inte i direktör Svidéns tankevärld.

Denna lobbyism som försvarar vår misslyckade narkotikapolitik och sprider pseudovetenskap som t.ex. boken Sprututbyte måste utmanas…

Länkar:

A Drug-Free Sweden: By All Means?

The Swedish model

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.