Nyheter

Exledare: Legalize it!

Ett 20-tal av världens mest inflytelserika människor, däribland förre FN-chefen Kofi Annan samt de f d regeringscheferna för Mexiko, Brasilien och Colombia, författarna Carlos Fuentes och Mario Vargas Llosa samt den brittiske skivbolagsmiljonären Richard Branson uttalade i en presskonferens i New York sin mening om den globala drogpolitiken i torsdags. Budskapet kan sammanfattas i uppmaningen:  -Avkriminalisera drogerna!

Global Commission on Drug Policy är namnet på denna grupp som i sin tur ingår i Avaaz.org, en global medborgarrättsrörelse med målet att förbättra förutsättningarna för att lösa bl a klimatfrågor och religiösa konflikter samt tillgodose mänskliga rättigheter

– Vi kan inte längre ignorera att drogrelaterat våld, brottslighet och korruption i Latinamerika är resultatet av en misslyckad drogpolitik, säger Colombias före detta president César Gaviria.

Våra massmedier har basunerat ut nyheten om gruppens presskonferens i New York som ”lanseringen av en ny strategi för att bekämpa världens drogproblematik”, men inte vet jag precis om den är ny..? Vi cb-aktivister har ju alltid förespråkat den här lösningen för att få bukt med problemen.

Nåja, nu när lite mer namnkunniga personer med större inflytande på den allmänna opinionen, har kommit till samma slutsats, så är det väl bara att se framtiden an. Tiden tycks ju verka för oss som är cannabisentusiaster. I alla fall om man får tro AB:s omröstningsresultat; över 42 000 röster och 60% av dem är FÖR en legalisering av gräs!!

Länkar:

Kofi Annan: Legalisera droger

Kriget mot narkotikan har misslyckats

Kofi Annan: Legalisera narkotika

Exvärldsledare: Legalisera droger

Global war on drugs ’a failure’

The Drug War Has Failed

End the War on Drugs! (Namninsamling via Avaaz)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.