Nyheter

Fängelse i straffskalan för drogkonsumtion är barbariskt

Den blodiga visionen om det narkotikafria Sverige har skapat en moralistisk rättsskipning för att skydda men som i själva verket skadar och genererar kostnader för samhället. Sverige är ett av få länder i världen där det är olagligt med konsumtion av illegala droger vilket bevisas genom integritetskränkande urin- & blodprover. I de flesta andra länder måste polis bevisa narkotikabrott enligt mer rättvisa principer och klassiska polismetoder.

För att myndigheter ska få utföra dessa kränkningar så måste brottet anses vara allvarligare än vad det faktiskt är. Brottet måste vara så allvarligt att det kan ge fängelse. Det viktiga är inte om ringa narkotikabrottslingar döms till fängelse eller ej i praktiken. Maxstraffet för ringa narkotikabrott är 6 månaders fängelse.

 

 

I delstaten Florida så är narkotikalagarna hopplöst omoderna jämfört med andra delar av USA. För mindre personliga innehav av cannabis kan lagbrytare straffas med fängelse – som i Sverige.

Det är därför intressant att Floridas lagstiftning snart kan ändras för att mildra påföljderna vid narkotikabrott. Delstatens justitieminister hävdar att samhället inte har råd med fängelsestraff för dessa småbrott och att det finns bättre lösningar.

http://www.youtube.com/watch?v=Dx6gwNxeI6c

Det enda sunda i ett demokratiskt samhälle är att vård ska vara påföljden vid drogproblematik. I en övergångsperiod kan böter användas som ett juridiskt verktyg.

Stoppa drogfascismen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.