Nyheter

Fascisterna marscherar vidare

För att vinna valet i höst så spelar Moderata Alliansen med rättssäkerheten och den personliga integriteten som insats. Noll tolerans och fler poliser är deras slogan. Nu föreslår regeringen att häktningstiden ska förlängas med en vecka från och med 1 juli i år.

Var är justitieministerns underskrift? Hon skäms på torget! 😉

Europarådet har kritiserat Sverige p.g.a. att häktningstiderna redan idag är för långa men det skiter justitieministern och regeringen i. Domstolarna har för mycket att göra och för lite resurser. Vi har alltså inte råd med kampen mot droger men deras lösning är som vanligt upptrappad kamp – ökade befogenheter för myndigheter.

 

 

I Sverige är narkotika/smuggling den vanligaste orsaken till att någon straffas med fängelse. Våra anstalter är knökfulla. Visst måste det vara ett misslyckande när samhället tvingas bygga ut för att fängsla fler?

I Nederländerna finns det planer på att stänga ner 8 anstalter och säga upp 1200 anställda. Anledningen är att kriminaliteten sjunkit.

Kampen mot droger är ett fiasko. Fred i knarkkriget nu!

Länkar:

Regeringen föreslår längre häktningstider

Kriminalvården statistik: fängelse

Överfyllda fängelser hotar rättssäkerheten

Netherlands to close prisons for lack of criminals

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.