Nyheter

Fejkat gräs i Kanada innehöll syntetisk opioid

Det är i Ontario, Kanada som hälsomyndigheten gått ut med en drogvarning. Polisen har beslagtagit en grön substans med tillsatt karfentanil, en väldigt potent syntetisk opioid, som är lätt att överdosera.

I massmedia ropas det cannabis kryddat med extra starkt heroin. Aktivistorganisationer och kritiker i sociala medier kallar det för moralpanik samt guilt by association. Det handlar helt enkelt inte om cannabis med tillsatta opioider! Drogen varken liknar eller luktar som gräs. På twitter beskrivs det som kristalliserat pulver pressat till bitar.

Två ungdomar har dock redan räddats av polisen med naloxon. Efter att enligt egen utsago rökt cannabis. Men inga beslag har gjorts i Kanada av riktig cannabis med tillsatta opioider.
Det är väl typiskt att gräset ska få skulden när gangsters bedriver produktutveckling med inspiration från serien Breaking Bad?

Källa:

Cannabis-lookalike found in Ontario contains carfentanil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.