Nyheter

Finland: Cannabisodlingen ökar i hemmen

Det har skett en dramatisk ökning av finska cannabisodlingar i hemmen under 2000-talet, enligt den finska dagstidningen Salon Seudun Sanomat.Tidningen uppger att tull och polis har uppdagat närmare 1000 hemodlingar bara under det senaste halvåret..
Allt oftare hittas odlingarna utomhus, istället för i garderober och andra hemutrymmen som är mer eller mindre lämpliga att bedriva cannabisodlingar på. Uppenbarligen har en och annan bastu används som drivbänkar för den hemodlade indiska hampan i Finland.

Narkotikaforskaren Jussi Perälä säger att skälet till att flera flyttar sina odlingar utomhus, är att det då blir svårare att binda odlarna till de illegala planteringarna och att de därigenom undgår upptäckt.

Enligt en nyligen genomförd studie ska ungefärligen 50 000 finländare någon gång ha sysslat med att odla cannabis.

Endast i USA är innehav av cannabisfrön olagliga. I övriga världen är de tillåtna att inneha, men olagliga att plantera, vilket gör att finländarna enkelt kan beställa dem från nätet. Viss inbördes handel och frröbyten förekommer också bland hemmaodlarna i vårt östra grannland.

Länkar:

SSS: Allt fler odlar cannabis hemma

Kannabiksen kasvatus siirtyy sisätiloista taivasalle (för våra finskspråkiga läsare 😉 )

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.