Nyheter

Finska experter: Cannabis i praktiken laglig 2020?

I en rapport från den finska Polishögskolan förutspår utredarna att det i realiteten kommer att vara legalt att konsumera och inneha cannabis för eget bruk år 2020, enligt nyhetsbyrån Svenska Yle.

Över hälften av de tillfrågade experterna tror att polisen kommer att se mellan fingrarna på cannabisanvändning och -innehav, så länge det handlar om eget bruk. En tredjedel av dessa experter tycker dessutom att det här är en önskvärd utveckling.

 I rapporten (som heter Huumeet Suomessa 2020 ennakointitutkimus) fastslås att de nuvarande straffsatserna inte alls har den tilltänkta önskade effekten, utan snarare påskyndar de sociala utslagningseffekterna.

Den här liberala inställningen till cannabis kommer dock inte att innefatta tyngre droger, tror de intervjuade experterna. Där kommer även fortsättningsvis straffen att vara strängare, enligt deras prognoser.

I programmet Obs. debatt kommer man dessutom att debattera cannabis på torsdag kl.19.55.

Länkar:

Inget straff för användning av Cannabis år 2020?

Vem är det som har cannabis runt knuten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.