Nyheter

Florida: Folkrättsorganisation stoppar drogtester

När den amerikanske krigsveteranen och ensamstående 35-årige pappan Louis Lebrons veteranunderstöd upphörde, tvingades han söka socialbidrag för att kunna fortsätta sina collegestudier och ta hand om sin handikappade mor. Louis Lebron blev dock häpen och irriterad över att han tvangs ta ett drogtest som han själv var tvungen att betala, innan några bidrag över huvud taget utbetalades. Nu har den folkrättsliga organisationen ACLU tagit målet till rätten och vunnit processen. Det här var första gången Floridas drogtestlag provades i domstol.

Floridas guvernör Rick Scott godkände i somras en lag som tvingar alla bidragssökande i staten att genomgå ett drogtest innan de kan komma ifråga för bistånd.Detta gjordes för att förhindra att droganvändare skulle missbruka Floridas skattebetalares pengar. En smula anmärkningsvärt, eftersom Floridas bidragstagare har ett genomsnittligt värde på endast 2% av positiva drogtester när det gäller illegala droger. Det genomsnittliga amerikanska värdet i dessa sammanhang ligger på 8%.

Inget tyder på att Louis Lebron skulle använda droger, men han blev likafullt upprörd över att tvingas lämna urinprov för drogtestningen, som han dessutom var tvungen att själv betala, så han kontaktade folkrättsorganisationen ACLU, som tog sig an detta fall av flagrant integritetskränkning och vann den rättsliga processen.

Länkar:

Civil Liberties Victory Finishes Florida’s Welfare Drug Tests

Senior at UCF sues the DCF, Gov. Scott

Florida welfare benefit drug test law blocked

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.