Nyheter

Flum från hängmattan

Du vet vad Aftonblaskan säger, till sommaren blir vi törstigare. Blir vi rökigare månntro? Bryr mig inte så mycket om veckodagar för tillfället, typiskt knarkare? Nej jag röker aldrig, i Sverige. I Holland insåg man tidigt att det inte är hållbart att kriminalisera för många i ett samhälle.

Svd rapporterar om en kraftig ökning av hiv-fall i Sverige. Det gäller både svensson och missbrukare. Det märkliga är att i Malmö och Lund kan man inte alls se samma ökning av hiv-smittade narkomaner. PP

I Skånes städer har det i flera decennier funnits ett program för sprututbyte. Enligt Birgitta Rydberg som i Stockholm beslutar i frågan så finns det inte någon forskning som visar att metoden fungerar. Vad tror du FN-organet WHO rekommenderar?

E24 går det att läsa om spelmonopolets vd Jesper Kärrbrink som har spenderat 4 miljoner på en elektronisk beroendeterapeut. När reportern påpekar att Svenska spel samtidigt köpt reklambrus för 260-270 miljoner så svarar han följande:

Det är två olika saker. Det finns inget samband mellan hur mycket reklam och hur många spelmissbrukande det finns.

Ett intressant påstående
Reklam = ökad konsumtion. Är det så att en förhöjd konsumtion INTE leder till fler spelmissbrukare? I drogdebatten så pratas det ofta om att ökad konsumtion innebär fler missbrukare. Vad är det för forskning han pratar om?

Turn on, tune in, drop out

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.