Nyheter

FN-höjdare dissar knarkkriget

Helen Clark, f d premiärminister i Nya Zeeland och nuvarande chef för FN:s utvecklingsprogram, har offentligt gett uttryck för sitt ogillande av de rådande globala strategierna för drogbekämpning.

Hon hävdar att bevisen för att kampen mot droger är ett misslyckande blir allt fler och att den enda vettiga ståndpunkten man kan ta är att betrakta drogproblematiken som ett  folkhälsoproblem, snarare än ett juridiskt sådant.

Den förra premiärministern i Nya Zeeland uppmanar latinamerikanska ledare att utveckla nya strategier för att ta itu med narkotikaproblemet. Hon anser att det bör ses som ett folkhälsoproblem snarare än ett kriminellt sådant.
Även om hon inte förespråkade legalisering i klartext, så betonade hon vikten av att vidta åtgärder som berövar de kriminella drogkartellerna profiten av deras droghandel.

Länkar:

UN Development Chief Slams ”War on Drugs”

U.N. development chief flags failings of ”war on drugs”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.