Nyheter

FN-höjdare kritiserar kriminalisering av droger och konsumenter

Anand Grover är en högt uppsatt FN-rapportör som undersöker, övervakar och rekommenderar ändringar i frågor gällande mänskliga rättigheter och hälsa. Han sa nyligen vid en konferens i Hanoi att tvångsvård är det samma som att straffa sjuka människor och att kriminalisering av narkotika motverkar deras rätt till hälsa.

I Asien har man anammat västvärldens narkotikamoralism och överdrivit kampen mot droger rejält. I vissa av världsdelens länder får småtjuvar dödsstraff och personer med narkotikaberoende forslas till arbetsläger. RNS och andra knarkkrigare i Sverige stödjer det här genom att legitimera och samarbeta med deras ideologiska kusiner i Asien.

En av endocannabinoiderna, signalsubstanser som liknar cannabisämnen, heter Anandamide. Ananda kommer från det urgamla språket Sanskrit och betyder salighet eller glädje. Den israeliska forskaren Raphael Mechoulam som upptäckte och namngav detta kroppsegna ämne har verkligen humor. 😉

Narkotikaklassa kroppens signalsubstanser!

Länkar:

FN-rapportör kallar på världens länder att avkriminalisera narkotika för personligt bruk

Noll tolerans av narkotikafria utopier

Knarkkriget i Malaysia påhejas av svenska nykterister

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.