Nyheter

Förbud lönar sig ej

I USA insåg man under tidigt 1930-tal efter 13 års alkoholförbud att det var dags att skrota tanken om allmän nykterhet. Det fanns en stor svart marknad, mordstatistiken slog rekord och rövarkungar tjänade så mycket pengar att vi kommer ihåg deras namn än idag.

Det var president Roosevelt som luckrade upp förbudslagarna och inom två dagar hade bryggerier i Milwaukee anställt 600 arbetare. Nästan direkt inleddes omfattande renoveringsprojekt av industriella bryggerier som förfallit under prohibitionen.

 

 

Inom fordonsindustrin märktes legaliseringen också, i bilstaden Detroit satte beställningar för ca 15 miljoner dollar rejäl fart på produktionen av lastbilar som skulle leverera alkohol. Två dygn efter att förbudet lyftes så betalade bryggerinäringen 10 miljoner dollar i skatt (motsvarar ca 155 miljoner dollar i dag).

Många säger ofta att om alkohol kom idag så skulle vi narkotikaklassa det på direkten. Sådant skitsnack bör avfärdas som retoriskt flum. Alkohol legaliserades för att ta kontroll inte tvärtom. Det är så samhället tar kontroll över en marknad och det är så vi i framtiden kommer att kontrollera andra droger.

Vi behöver drogkultur, inte okunskap!

Länk:

The day the beer flowed again

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.