Nyheter

Frankrike öppnar upp för medicinsk cannabis

Att Frankrike trots sin enormt repressiva narkotikapolitik är ett av toppländerna när det gäller cannabiskonsumtion i Europa, är något vi tidigare i veckan rapporterat om.
Nu verkar man dock i Frankrike ha börjat inse att straff inte är lösningen i alla sammanhang, utan börjar öppna upp för ett tillåtande av medicinsk cannabis.

Cannabis, i alla dess aspekter (förutom som rent industriell hampa) har länge varit illegalt i Frankrike. Tillsammans med Sverige har Frankrike antagligen de hårdaste lagarna och tillämpningarna av desamma i hela EU, men nu börjar de alltså luckras upp till viss del. Lagstiftningen rörande cannabis har nu modifierats i enlighet med EU:s direktiv på området och öppnar nu upp för ett tillåtande av cannabis och cannabis-baserade läkemedel.

Vad detta beslut får för praktiska effekter återstår att se, då avgörandet nu ligger på hälsoministerns bord. Att Sativex och liknande cannabis-baserade läkemedel kommer att få en plats inom landets farmakologi, torde dock vara ganska självklart. Hoppfulla grupper bettar även på att ren cannabis kan komma att inkluderas.

Skulle dessa nyheter mot förmodan nå svensk gammelmedia, skulle det kanske även få folk att ifrågasätta Sveriges argument om att förbud har en avskräckande effekt, då som sagt en av Sveriges få allierade har den högsta användningen av cannabis i EU. ”-Varför lättar de på lagstiftningen?! Borde de inte bara gå in med fler poliser om deras användning är så hög?!”

Länkar:

Newsflash – Medicinal use of cannabis legalised in France!

Kungörelsen (på franska)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.