Nyheter

Fransk statlig utredning: Legalisera!

Även i Frankrike är konsumtion av narkotika illegalt och det har länge bedrivits nolltolerans mot droger, speciellt i socialt utsatta områden.
Därför är det uppseendeväckande att en statlig utredning nu rekommenderar regeringen att ta kontroll över den svarta marknaden.

Den tar upp saker som att reglerad försäljning är det bästa sättet att kontrollera tillgången på cannabis bland unga, samt att försöket med förbud och kamp mot narkotika har misslyckats.

I utredningen finns det även prognoser på potentiella skatteintäkter som beräknas landa runt 2,8 miljarder euro årligen. Dessutom kan upp till 57 000 jobbmöjligheter skapas inom den legala industrin.

Sverige då.. Hur länge till ska poliser få leka influencers i drogdebatten? Hur länge till ska vi låta oss luras av politikers ständiga röstfiske med hårdare tag? När ska vi utreda för- och nackdelar med legalisering av cannabis i Sverige!?

Länk:

France urged by government experts to legalise cannabis and ’take back control’ of black market

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.