Nyheter

Frej Larsson inför rätta den tionde oktober

Den 10 oktober ska artisten Frej Larsson ställas inför skranket. Det är rättegång i Stockholm och Larsson står åtalad för hot mot tjänsteman. Det påstådda brottet handlar om att artisten dragit paralleller mellan en guldfisk och narkotikapolisen Annika Ljung i en låt samt på Instagram. Detta eftersom Ljung trakasserat Larsson i jakt på rubriker.

Spotify tog bort låten direkt efter förfrågan från polisen på Södermalm i Stockholm, långt innan dom ens meddelats. Polisen Ljung har även ringt runt till festivaler i syfte att få dessa att avboka Larsson. Ljungs rasistiska syster har kontaktat och ifrågasatt personer som gillat artistens inlägg på sociala medier. 

Det kan tyckas att en kulturpolis borde inse att yttrandefriheten är mycket stark i Sverige och att det Larsson sjunger om såklart är en kulturyttring. Men så är det inte, Ljung tror på det narkotikafria samhället och att hon räddar ungdomen från knarkträsket, samt att detta kräver tystandet av en av Sveriges mest populära rappare.
Sedan i början på året då detta debacle startade har den annars så medievana Ljung hållit sig undan strålkastarljuset och så ska det förbli! För hon är en fara för demokratin och bör sparkas från sitt jobb!!

Ursprungligen skulle FISKEN Annika Ljung fileas till Valborg i år men nu verkar det istället hända under rättegångens efterfest samma kväll. Du kan stödja Frej Larsson genom att gå på rättegången och efterfesten.

Uppdatering! Rättegången inleds kl 14 imorgon i sal 16 i Stockholms tingsrätt, adress Scheelegatan 7. Fuck narkotikapolisen!
Uppdatering 2: Rättegången har flyttats till 12:30 och sal 5.

Förundersökningen ämnad att rädda Annika Ljungs rykte och röv:

Stockholms-TR-B2307-18-Aktbil-19.pdf

Stockholms-TR-B2307-18-Aktbil-20.pdf

Länkar:

Fallet där alla torskar

FREJ LARSSON ÅTALAS FÖR VÅLD MOT TJÄNSTEMAN PÅ GRUND AV LÅTTEXT

Frej Larsson åtalas för hot mot tjänsteman

Frejgate: Hur en guldfisk döpt efter en polischef slutar med hot, censur och åtal

Äldre inlägg om Annika Ljung:

Vadå för hot?

Vad sysslar egentligen narkotikapoliserna med?

Överdriver polisen hotbilden mot Annika Ljung?

 

One Reply to “Frej Larsson inför rätta den tionde oktober

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.