Nyheter

Gängkriget i Danmark beror på svensk narkotikapolitik

Svenska knarkkrigare lobbade mycket hårt under 90-talet för att myndigheter skulle slå ned på haschhandeln i fristaden Christiania. I vintras sa Björn Fries i P1-morgon att Sveriges regering vid ett möte i Lund påverkade Danmark att göra just det.

Danmarks accepterande inställning till hasch och det faktum att svenska ungdomar länge pendlat över sundet för att köpa sig en bit brunt ledde till politiska påtryckningar eftersom det inte kan accepteras i Sverige.

 

 

DN skrev igår om hur skyddsvästar har blivit en storsäljare i Köpenhamn och i samma artikel säger polisen att orsaken till det rådande gängkriget är att kriminella grupper slåss om marknadsandelar av narkotikaekonomin. Något som exploderade efter att myndigheter på allvar började motarbeta handeln i Christiania.

Visserligen går det fortfarande att köpa cannabisdroger relativt öppet i bodarna men polisen stoppar ofta personer vid utgångarna för visitation och genomför ibland rensningar på Pusher street inne i fristaden.

Tyvärr har gängkriget blivit retoriskt bränsle bland högerpopulister och det hele skylls på invandrarna trots att det är narkotikakriminaliseringens fel. Köpenhamnspolitikerna vill legalisera men Danmarks regering, med starkt stöd från Sverige, säger nej.

Hur många fler oskyldiga ska behöva dö? När ska Sverige sluta att blanda sig i granländers reform av narkotikapolitiken? När ska knarkkrigare sluta prata om legalisering och reglering som att ge upp?

Försökt att bekämpa knark skapar bara mer kriminalitet, och offer!!!

Länkar:

Effekter av legalisering / Björn Fries

Våldsamt gängkrig sätter skräck i Köpenhamn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.