Nyheter

Ge hampadojorna en värdig begravning!

Nu kan du köpa biologiskt nedbrytbara hampasneakers, ge dem en värdig begravning när de blivit utslitna och få glädjen av att se vilda blommor skjuta upp ur jorden där dina gamla trotjänare vilar. Coolt, va..?
Nåja, i sanningens namn är det väl vid det laget inte så mycket kvar av trotjänarna längre, men ändå!

Två holländska företagare -Christiaan Maats och Dirk-Jan Oudshoorn- fick en insikt och skapade företaget OATS. Insikten bestod i att mänsklighetens framtid består av en återförening mellan industri och naturen, mellan människa och naturen och detta är också något som manifesterats på bolagets hemsida.

-Vi är en del av alltet
-Vi måste sluta cirkeln, inse att människan är en integrerad del av alltet, säger den gröna duon som av miljöskäl förlagt tillverkningen av skorna till Europa för att slippa frigöra oönskad koldioxid i samband med att varorna transporteras.

 

 

Redan prisvinnare
Efter två år av forskning och utvecklingsarbete står de nu i begrepp att lansera sin smått revolutionerande kollektion av gymnastikskor -Virgin Collection. Fast skorna inte ännu har gjorts tillgängliga för köpare, har de redan lyckats med konststycket att vinna andra pris vid den Gröna Modemässan i Amsterdam förra månaden. (!)

Skorna blommar!
Skorna består av hampa, kork, bio-bomull, nedbrytbar plast samt andra giftfria material och kommer att brytas ned i jorden, när de väl tjänat ut och begravts.
Faktum är att den första partiet av skor har frön insydda i plösarna, så att vilda blommor kan skådas som ett minne av de begravda trotjänarna! 🙂

Skorna kommer inledningsvis att säljas genom OATS webshop, men ännu har inget pris angetts. Till att börja med kommer de att vara tillgängliga endast för köpare som är bosatta i Europa.

Länkar:

Compostable sneakers make a dirty fashion statement

OATS webshop

Plantera dina slitna sneakers

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.