Nyheter

Georgien vill legalisera cannabis

Den förra sovjetrepubliken Georgiens regering överväger att legalisera marijuana, enligt ett uttalande från en av landets ministrar på fredagen.
-När det gäller droger, har förbudmekanismer mycket ofta en rikoschetteffekt på andra samhälleliga faktorer, som behöver stärkas upp, sade arbetsmarknads-, hälso och socialministern David Sergejenko. Och det innebär nya ekonomiska satsningar inom dessa områden.

 ”Väl uttänkta strategier behövs”
-Det innebär att ämnet kräver väl uttänkta strategier och legaliseringen av cannabis kan vara en del av det, fortsatte han. Emellertid krävs fortsatta diskussioner i frågan.
-Att vi för resonemang runt detta, innebär inte att vi en dag kommer att vakna upp och se marijuana i varudiskarna på vår supermarket, fotsätter ministern. Så kommer det naturligtvis inte att gå till.

Drogbrott kan ge ett år
Enligt georgisk lag kan brott mot narkotikalagstiftningen resultera i upp till ett års fängelse. Alternativa straffpåföljder är böter eller samhällstjänst. Georgiska politiker har tidigare krävt legalisering av s k soft drugs. Tamara Sirbiladze, ordförande för Georgiens drogpolitiska råd sade redan 2005 att en legalisering av cannabis skulle kunna minska den drogrelaterade brottsligheten.

Länk:

Georgia may legalise marijuana

Republic of Georgia Could Legalize Marijuana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.