Nyheter

Global Cannabinoid Research Center öppnar i danska Odense

Danmarks försök med medicinsk cannabis har inneburit ett uppsving för odlingsindustrin på den gröna ön Fyn. Flera av världens globala cannabisproducenter har etablerat sig där eftersom landet var först i EU med ett reglerat försök på nationell nivå. Danskarna välkomnar utländska investeringar i cannabis!

Nu har företaget QNTM Labs och Sydansk Universitet påbörjat ett samarbete för att i Odense etablera ett cannabinoidlabb i världsklass. Därifrån ska den växande cannabisindsutrin erbjudas en mängd avancerade olika tester för produkter inom medicinsk cannabis.

Enligt forskaren Rime Bahij, kemisk ingenjör på institutionen för green tech, är samarbetat mycket viktigt för båda parterna. Universitets studenter får tillgång till senaste tekniken i laboratorieutrustning och forskning kan bedrivas tillsammans med företagets experter. Dessutom kan QNTM Labs betjäna cannabisindustrin rent tillståndsmässigt under universitetets tillstånd, som de faktiskt var först i Danmark med att erhålla från danska läkemdelstyrelsen.

https://youtu.be/QScAeAvrjiA

När i Sverige?

Så klart bedrivs det forskning på cannabinoider även i Sverige och nyligen röstade t o m Sverige ja i FN till att ta bort cannabis från listan över de farligaste drogerna.
Men det svenska stigmat och förnekelsen inför cananbis som medicin är fortfarande dominerande och det gör att vi missar tåget. Medan Danmark, Israel och Nordamerika tar ledningen inom detta område så får vi stå och se på, anledningen är att vi i Sverige är rädda för cannabis!

Relaterat:

Kampen mot droger hämmar cannabisforskningen

Fyn I Danmark Globalt Cannabiscenter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.