Nyheter

Grill, gräs och gud!

Häromkvällen grillade jag med vänner på en takterrass. Olika språk hördes och maten kom från världens alla hörn. Ett behagligt sorl av liv nådde oss nedifrån gågatan. Det är sommarkväll och vinden är ljum i Barcelona.

En vän som är katolik och går i kyrkan regelbundet kom dit med sin charmige lilla son. Han är en framgångsrik chef inom mäklarbranschen och alltid stiligt klädd. Alla barnen sprang lekfullt runt på terrassen och jag funderade på om det var OK att röka..?

Min vän som nyss kommit betraktade barnens kritmålningar på underlaget och ställde frågor om deras skapande. Samtidigt tänder han en joint och vinkar inbjudande åt mig. På vägen över till honom tänker jag att det här är så långt ifrån svensk moralpanik det går att komma. Jag tar några bloss och vi börjar filosofera om religion och vetenskap.

Det känns hoppingivande, för om cannabis kan vara så avstigmatiserat här i Spanien, då kan det nog även bli mer avslappnat hemma i Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hoppas du gillade artikeln!

Cannabis.se kommer alltid att vara öppen och gratis för läsarna, men idag har många annonsblockerare och arbetet med hemsidan tar mycket tid. Snälla hjälp oss genom att handla produkter från våra annonsörer.